Cursus Persoonlijke Ontwikkeling

Voor wie is de cursus bedoeld?

Je hoort het steeds vaker om je heen: "Wees gewoon jezelf". Maar wéét je eigenlijk wel wie je zelf werkelijk bent, waar je talenten liggen, en wat je valkuilen zijn? Ben je je eigenlijk wel bewust van je kwaliteiten en gebruik je al je mogelijkheden? Soms is het al moeilijk tevreden en blij te zijn met je krachtige kant, laat staan om dat deel van jezelf te bekijken waar je moeite mee hebt….. Maar misschien liggen juist wel de meeste kansen en uitdagingen in de dingen die we moeilijk vinden.

Soms komen er hobbels op je levenspad, en raak je uit balans. Vaak komen uit dit soort crisissen ongekende krachten in de mens naar boven. Soms gaat het je echter niet snel genoeg of heb je het gevoel dat je niet weet hoe je weer in evenwicht komt.

Elke zoektocht naar Bewustzijn, begint met een gevoel van onvrede; met iemand die zegt “Dit is niet genoeg voor mij”. Meestal komen we aan fundamentele levensvragen toe, als ze ons op de knieën hebben: door pijn, verdriet, verlies, ziekte, een burn-out… Pas als je diep gaat, voel je vaak voor het eerst de behoefte om te veranderen. In een poging pijn en verdriet te verlichten, gaan mensen vaak op onderzoek uit naar wie ze diep van binnen zijn. Je kunt op vele manieren inzicht krijgen. Het Leven zelf is natuurlijk al de grootste leerschool. Maar voor wie geïnteresseerd is om nu actief op zoek te gaan, is de cursus Persoonlijke Ontwikkeling opgezet, met als doel: BEWUSTWORDING. Met bewustwording wordt bedoeld: inzicht krijgen in "Wie ben je, wat zijn je verlangens en diepste wensen, waar liggen je doelen en prioriteiten in het leven, wat zijn je krachten en je minder sterke kanten? En hoe ga je met je twijfels en onzekerheden om?" Kennis van jezelf, is de hoogste opleiding. Uiteindelijk leidt deze zelfkennis tot groei en meer persoonlijk geluk!